Hvala svima koji imaju sluha za naše potrebe

Na sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije, održanog 25. marta, v.d. direktora bolnice prim. dr Milica Lovrić, upoznala je članove štaba sa stanjem porodilje i novorođenčeta u bijeljinskom karantinu.

,,Dječak, težak 3,4 kilograma, prva je beba rođena u karantinu bijeljinske operacione sale. U noćnim satima 24. marta, porodilja iz Zvornika, starosne dobi (1998), a kojoj je prije dva dana uzet bris zbog sumnje na korona virus, čiji rezultat stiže tokom dana, javila se ljekarima u bijeljinskoj bolnici i odmah su preduzete sve medicinske procedure u vanrednim okolnostima. Porodilja je odmah smještena u karantin, a potom u operacionu salu koja je adaptirana i opremljena za pacijente sa sumnjom na korona virus. Tim zadvstvenih radnika dravstvenih radnika bijeljinske bolnice, na čelu sa anesteziologom dr Sanjom Dabić, ginekologom dr Milivojem Pelemišem i pedijatrom prim. dr Zorom Bojić, pristupio je carskom rezu porodilje koji je uspješno završen. Porodilja se osjeća dobro, kao i beba koja je izolovana od majke dok ne stignu rezultati, a uzet je i bris bebe. Spremnost zdravstvenih radnika bolnice, da reaguju u vanrednim okolnostima, još jednom je potvrđena. Svoje zdravlje i opredjeljenje za časno i odgovorno obavljanje posla koji rade, zdravstveni radnici naše zdravstvene ustanove, stavili su u službu rađanja novog života i zaštite zdravlja svih građana. Stanje majke i bebe dobro je, želimo im brz oporavak, a posebna zahvalnost timu zdravstvenih radnika”, rekla je prim. dr Lovrić.

Ona je izrazila zahvalnost i medijima na objektivnom informisanju, privrednicima i pojedincima koji imaju sluha za potrebe nabavke dodatne medicinske opreme, Gradskom štabu za vanredne situacije Grada Bijeljina i svakako, Vladi Republike Srpske. Pored dosadašnje konkretne pomoći, finansijsku pomoć su na donatorski račun doznačili i „Buk promet“ Bijeljina i „Orao“ Bijeljina.

,,Sredstva se usmjeravaju za kupovinu medicinske opreme za bolnički karantin, kako bi zdravstvena zaštita, potencijalnih pacijenata bila na visokom nivou“, rekla je prim. dr Lovrić. Ona je naglasila da je u ovim danima, neophodno da probudimo samosvijest, da budemo iskreni i odgovorni, da se timskim radom susprotstavimo potencijalnoj epidemiji. Lovrićeva je naglasila da će, prema obećanju srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, bijeljinska bolnica dobiti opremu za uspostavljanje Centra za detekciju virusa.

,,Riječ je o veoma specijalizovanoj opremi koja zahtijeva i specijalizovane uslove, kako bi se uvela u namjenu. Trenutno se na edukaciji u Banjaluci nalazi naš mikrobiolog, jer je riječ o veoma ozbiljnim tehnikama”, rekla je prim. dr Lovrić i naglasila da su svi zdravstveni radnici u punoj pripravnosti i maksimalno posvećeni da odgovore svojim zadacima. 

,,Apelujemo na naše građane da se pridržavaju savjeta i poštuju mjere u ovoj vanrednoj situaciji”, poručila je prim. dr Lovrić.