Imamo dovoljno testova

Pomoćnik direktora za medicinska pitanja Bolnice „Sveti Vračevi“ dr Mikajlo Lazić, održao je konferenciju za novinare i istakao da bolnica ima dovoljno testova i svi koji treba da budu testirani se i testiraju.

-Testiraju se i svi kontakti zaraženih, što omogućava ranu izolaciju i trend opadanja novozaraženih, jer smo imali dane sa 39, 25 i 10 novih slučajeva“, rekao je dr Lazić i dodao da to ukazuje na vrlo uspješnu identifikaciju i izolovanje novih slučajeva. On je takođe rekao da je testirana i vršilac dužnosti direktora Bolnice „Sveti Vračevi“ dr Milica Lovrić i da je negativna na virus korona, ali da se nalazi u samoizolaciji jer je bila u kontaktu sa pozitivnom osobom.
-Već duži period nemamo nove slučajeve zaraženih ljekara u bijeljinskoj bolnici i rad ove zdravstvene ustanove se odvija bez problema, a 12 zdravstvenih radnika koji su pozitivni na virus korona, su asimptomatski“, naglasio je dr Lazić i dodao da je ova situacija stavljena pod kontrolu. Prema njegovim riječima, svi pacijenti testiraju na virus korona prije smještanja i prije otpuštanja iz bolnice, pri čemu je otkriven jedan slučaj pacijenta pozitivnog na virus korona koji je brzo identifikovan i preveden u kovid bolnicu.
-Epidemiološka situacija na području Semberije i dalje je nepovoljna i svi moramo da shvatimo ozbiljnost primjene preporučenih mjera“, poručio je dr Lazić.