Održana komemorativna sjednica u sjećanje na Đoku Mihajlovića

Crveni krst Republike Srpske organizovao je danas, 19. juna, komemorativnu sjednicu u znak sjećanja na generalnog sekretara Crvenog krsta Republike Srpske Đoku Mihajlovića, koji je preminuo 3. aprila, u 62. godini.

Komemorativnoj sjednici prisustvovali su predstavnici Crvenog krsta Srbije, švajcarskog Crvenog krsta, Crvenog polumjeseca Turske, Društva Crvenog krsta BiH, kolege i saradnici iz strukture Crvenog krsta i predstavnici brojnih ustanova i institucija.Vršilac dužnosti generalnog sekretara CK RS Snežana Kovač s neskrivenom tugom zbog preranog odlaska Đoke Mihajlovića, naglasila je da je njegova smrt nenadoknadiv gubitak.

-Hvala mu za sve. Đoko je bio čovjek koga su svi voljeli i cijenili, jer je u sebi nosio humanost i ljudskost. Za svakog je imao toplu riječ i želju da pomogne“, rekla je Kovačeva. Komemoraciji je  prisustvovala i v.d. direktora bolnice prim. dr Milica Lovrić izrazivši žaljenje što je otišao divan i čestit čovjek.

-Izgubili smo velikog čovjeka, velikog humanistu i divnog prijatelja koji je uvijek bio spreman da pomogne. Njegov prerani odlazak je ostavio nenadoknadiv gubitak za sve nas, a u ime zaposlenih u našoj zdravstvenoj ustanovi i lično ime, mogu reći da ćemo ga uvijek pamtiti po dobru. Neka mu je vječna slava i hvala za sve što je učinio za nas i našu bolnicu“, rekla je dr Lovrić.