Rođena prva beba u izolaciji bolnice

Dječak, težak 3,4 kilograma, prva je beba rođena u karantinu bijeljinske operacione sale. U noćnim satima 24. marta, porodilja iz Zvornika, starosne dobi (1998), a kojoj je prije dva dana uzet bris zbog sumnje na korona virus, čiji rezultat stiže tokom dana, javila se ljekarima u bijeljinskoj bolnici i odmah su preduzete sve medicinske procedure u vanrednim okolnostima.

Porodilja je odmah smještena u karantin, a potom u operacionu salu koja je adaptirana i opremljena za pacijente sa sumnjom na korona virus. Tim ljekara bijeljinske bolnice, na čelu sa anesteziologom dr Sanjom Dabić, ginekologom dr Milivojem Pelemišem i pedijatrom prim. dr Zorom Bojić, pristupio je carskom rezu porodilje koji je uspješno završen. Porodilja se osjeća dobro, kao i beba koja je izolovana od majke dok ne stignu rezultati, a uzet je i bris bebe.

Spremnost zdravstvenih radnika bolnice, da reaguju u vanrednim okolnostima, još jednom je potvrđena. Svoje zdravlje i opredjeljenje za časno i odgovorno obavljanje posla koji rade, stavili su u službu rađanja novog života i zaštite zdravlja svih građana.

Stanje majke i bebe dobro je, a mi im žeimo brz oporavak. Javnost ćemo obavijestiti o rezultatima testiranja.