Štab za vanredne situacije grada Bijeljina: Stabilna epidemiološka situacija

Na sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije, konstatovano je da je nema novooboljelih građana, te da je trenutno, epidemiološka situacija stabilna. To svakako ne znači da treba da se opustimo, nego je potrebno da nastavimo još jače i upornije sa preventivnim mjerama. U tom cilju, donesena je odluka da  se Dom učenika stavi u funkciju karantina i da sve osobe, ukoliko se utvrdi da su zaražene, a nemaju teške simptome, smještaju u taj objekat, gdje će biti pod nadzorom.

Domom će rukovoditi Dom zdravlja, a obezbjeđivaće ga policija. Logistika je Gradska uprava. Kapacitet Doma učenika je trenutno preko 100 kreveta, a ukoliko bi evntualno zatrebalo, može zadovoljiti kapacitet od 180 kreveta. U objektu je u međuvremenu izvršena i dezinfekcija. Na sjednici je donesena i odluka o kupovini pet monitora za intenzivnu njegu u adaptiranim karantinskim prostorijama u krugu bijeljinske bolnice.

,,Monitori će biti kupljeni od sredstava koja su obezbijedili bijeljinski privrednici kojima smo beskrajno zahvalni. Na sjednici smo pronašli i način kako da se riješi izrada vizira, odnosno zaštitne opreme za zdravstvene radnike, a to je izuzetno važno u ovoj, novonastaloj situaciji“, rekla je v.d. direktora bolnice prim. dr Lovrić. Ona je dodala da će se i stara zgrada hirurgije uvesti u namjenu i da će raspolagati sa 60 kreveta.

,,Sve činimo kako bismo bili spremni u slučaju pogoršanja epidemiološke sitacije, a najviše činimo na prevenciji, kako ne bi došlo do njenog pogoršanja.To zavisi od svih nas, zato ponavljam apel građanima da budemo samodisciplinovani, iskreni i odgovorni“, rekla je prim. dr Lovrić