Za dobra djela ne postoje granice

Bolničkih 28 kreveta sa pripadajućim dušecima, dopremljeno je u bolnicu „Sveti Vračevi“, a ovu vrijednu donaciju uručio je predsjednik đakon Velislav Mišura,  predsjednik Dobrotvorne organizacije „Trojeručica“ Eparhije zvorničko-tuzlanske.

-Donacija je obezbijeđena na prijedlog našeg člana Upravnog odbora namjesništva iz Modriče, sveštenika Jadranka Stojanovića, koji je bio u kontaktu sa Udruženjem „Grupa za humanitarnu pomoć sela Bare“ iz Tićina u Švajcarskoj, a koji rade na  obezbjeđivanju bolničkih kreveta i druge medicinske opreme, za pomoć bolnicama u Republici Srpskoj. Donacije su već prethodno realizovane u Prijedoru, Gradišci i Prnjavoru, a evo danas, 26. juna, i u Bijeljini“, rekao je đakon Mišura. On se zahvalio dobrim ljudima iz Švajcarske koji su obezbijedili pomoć, a to su Humanitarna organizacija „Nemanjići“ i Humanitarna organizacija „Grupa za podršku sela Bare“ iz Tićina. Zahvalnost na vrijednoj donaciju, u ime Bolnice „Sveti Vračevi“, izrazio je pomoćnik direktora za medicinska pitanja prim. dr Mikajlo Lazić.

-Hvala humanim ljudima na ovoj vrijednoj donaciji, a radi se o krevetima koji su urađeni po svjetskim medicinskim standardima. Ono što je takođe veoma važno istaći je da nam, pored ove veoma vrijedne pomoći, mnogo znači ljudska briga i pažnja naših ljudi u dijaspori. Hvala i organizatorima akcije, jer sve njih rukovodi ljudskost i humanost koju će svi zaposleni u ovoj zdravstveno ustanovi znati cijeniti“, rekao je prim. dr Lazić. On je u ime „JZU Bolnice „Sveti Vračevi“, uručio zahvalnicu đakonu Velislavu Mišuri.